30 Ocak 2009 Cuma

İngilizce Konuşamayan Kediler


Bizim klasik veteriner ziyaretlerinden birindeydik o günde. Klasik diyorum çünkü bu ziyaretler belirli bir süre sonra klasikleşir ve yılda bir kereye iner. Ve veteriner ziyaretlerinde sizin gibi hayvan sevgisiyle dolup taşan insanlar gördükçe sevinirsiniz. Kedi ve köpek besleyen insanlarda onu dostu olarak görmek ve çocuğu olarak görmek yaygındır. Hatta bu durum sadece kedi ve köpekte sınırlı kalmaz, balığını, faresini, kaplumbağasını dostu ve çocuğu olarak gören insanlarda tanıdım. Bu insan türüne doğal ve gerçekten hayvan sevgisi olan cinsler diyorum ben. Birde kedi ve köpeğinin cinsiyle övünen ve ırkçı insanlar varki sormayın. " benim kedim saf kan siyam" derken göğsünün nasılda kabardığını görmeliydiniz. Onca kedinin içinde siyam sanki değerli bir mücevhermiş gibi bahsediyordu. " senin kedinin cinsi ne? " diye sorduğunda " ankara van kırması dedim ve kadının yüzü sanki önlenemez salgın bir hastalık var kedimde demişim gibi buruştu, " nasıl yani kırma mı besliyorsun?" soru karşısında önce sessizliğimi korudum ki bunun sonsuza dek sürmemesini istedim. Aslında bu bir nevi soruyu anlama ve kadının yüzündeki o illet ifadenin ne anlama geldiğini çözme çabasıydı. Sanırım cevap verirken biraz kekeledim " e e evet" o e leri sıralarken de kadının tavrını anlamaya çalışıyordum ki bir bomba daha geldi, " kırmalardan nefret ederim" Tabii yüzündeki ifadeyi kendi açıklamış oldu bu durumda. " ne yani sen faşist misin? Amerikada yaşasaydın zenci avına mı çıkacaktın? Ve ya düşündümde sen eğer Amerikada başbakan olsaydın beyazlarla siyahların evlenmesine izin vermezdin değil mi?" Faşistin ne anlama geldiğini biliyor mu, bilmiyor mu anlamadım. Hakaretler karşısında soğuk kanlı olmayıda biliyordur belkide... Çok merak ediyorum acaba siyam kedileri ingilizce mi konuşuyorlar? Yada Fransızca? Veya saf kan siyam kedisinin doğa üstü güçleri vardır. Yada ne bileyim o gelmeden yemeği falan hazırlıyordur. Miyav demiyordur da tüm hayvanların sesini taklit edebiliyordur. Sonuçta her kedi miyavlar, her köpek havlar diğer insanlarda bunu inkar edemezler. En güzeli kaplumbağalar ve balıklar hiç ses çıkarmazlar. Ama eğer onun gibiler üç yüz dolarlık bir balığın karada dans ettiğini iddia ederse o zaman durum değişir. " bizim kedi geçen yıl masterını bitirdi bu yıl bir şirkette güzel bi maaşla işe başladı."
" ayol sen ne diyosun bizim köpek üç yılda çalıştığı parayla leb-i derya bir köşk birde son model araba satın aldı" . Bende o köpek ve kedilerden istiyorum! Hem benim kedimle köpeğim neden kırmalar ki? Yaşasın saf kan siyam olup Fransızca ve ingilizce konuşup aynı zamanda miyavlamayan kediler!

7 yorum:

S dedi ki...

husky kopek sahibi olup da, o kopeklerini benim baktigim sokak kopeklerinin ustune salan fasistler tanidim ben.

ve, kirma kedi iyidir.

hatta, sokak kedileri gibisi yoktur.

siyam kedileriyse, istedikleri dili konussunlar, deli ayol onlar! :)

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

İnsanlar gerçekten çıldırdılar artık. Kırmalardan nefret ediyormuş ha? Sevsinler. Çok sinirleniyorum bu tip insanlara. Birilerini başka birilerine üstün tutma hakkını nereden buluyorlar kendilerinde? Bunu gerçekten hiç ama hiç anlamıyorum.

kaldırımçocukları dedi ki...

feykencıl: yaşasın sokak kedileri ve köpekleri =)


aydan atlayan kedi: insanlar gerçekten çıldırmışlar. gördükçe ve yaşadıkça kanım donuyor. yükselme ve değerli olma iç güdüsü. ama hastalıklı bence. aksini iddia edemezler heralde...

Koşan Kelebek dedi ki...

mestanın miyavlaması cekilmiyo bide ingilizce konustuğunu düşünsene nage =D
mestan, hav hav hav ar yu
ver ver ver ar yu =)
kurban olurum ben onun kokan ağzına. İnsanlar artık neye takılıp kalacaklarını neyle mutlu olacaklarını şaşmışlar. bırakın o kuş beyinli angutlarda böyle yaşasınlar.

kaldırımçocukları dedi ki...

mestanın ağzı kokmaya başlamışsa dişciye görünme zamanı gelmişte geçiyor demektir. paramız yoksa namımız var ayol :D
mestanın konuşması bile beni dehşete düşürüyo valla. yok manikurum geldi yok pedikürüm geldi yok beni doktora götürün karnım ağrıyo aman aman evlerden ırak :P

Büşra Yürekli dedi ki...

:) enteresan bir yazıydı. şaşırım doğrusu.insanların dışına çıkmaya başladı bazı fikirler.bana da sorsan kedi kedidir. :))

kaldırımçocukları dedi ki...

ve kediler her daim tatlıdır =)