9 Mart 2008 Pazar

Sevdam Hürriyet


Yankılandı mısralar yüreğimde, gölge düştü gözlerime, yoktu cesaretim korkuyordum. Yaşamaktan korkuyordum... Hürriyeti resmetmeye çalıştım duvarlarıma, bir de baktım gökkuşağı oluşmuş karşımda. " Elleri var özgürlüğün" dedim. Hürriyetin resmi miydi gri duvarlarımda oluşan gökkuşağı, ellerime baktım, ellerim bana özgürlük demiyorlardı oysa.

Aşkı resmetmeye çalıştım duvarlarıma, yetmedi, tatmin olmak mıydı istediğim. Oysa biliyordum aşk bana yetmezdi basit kalırdı benim hürriyete olan sevdamın yanında, öksüz kalırdı. Yabancıydı tüm duygular, hasret kaldığım şehirler, aşık olduğum erkekler, kurmaya çalıştığım cümleler, kapalı kapılar ardında ki hayat... Her şey yabancıydı. Aynaya baktım gözlerim yabancıydı, korkar gibi kaçırdım gözlerimi gözlerimden.
Duvarıma hürriyet diye harmanladığım sonrada gökkuşağını andırdığını düşündüğüm renk cümbüşüne baktım, mıhlandı gözlerim odamda ki tenhalarda yeşerttiğim sevdalara. O sevdaların yanında tozlanmış kitapların içindeki roman karakterlerini düşündüm binlercesi geçti gözlerimin önünden... Son bir umutla çevirdim gözlerimi hürriyete, cebimden revolverimi çıkardım, tüm soğuk kanlılığımla hayatı vurdum tam on ikisinden...

6 yorum:

cizgilidefter dedi ki...

Elleri yoktu özgürlüğün
Uzandık da erişemedik ya da..
Kovaladıkça kaçtı belki de
Güzel olan herşey gibi..

kaldırımçocukları dedi ki...

Ben bugün baharat kokularında yakaladım özgürlüğü =)

ilham perisi dedi ki...

Özgürlük kaf dağının arkasında benim için.Helede malum kişi gibilerin elinde hapissen :(
Bekarlık sultanlık be yaw

kaldırımçocukları dedi ki...

Harry Poter'da bi karanlıklar lordu var =) malum kişi deyince o geliyor aklıma hehe kitapta ya malum kişi diyolar yada ismi lazım değil ehehe Alemsin =) Özgürlük üstüne düşüncelerim asla sabitleşmedi. Çözemediğim arap saçı kıvamında bir durum daha. Üzerinde daha fazla düşünmem gerek sanırım. Ama haklısın bekarlık sultanlık ohhhhh :)

ilham perisi dedi ki...

Onun adı malum kişi.Gıcık ve sinir bozucu.Malum işte malum....
Gardiyanla eşdeğer adı malum .He he..

kaldırımçocukları dedi ki...

Malum kişi şansını mı zorluyor acaba